Datum: 05-07-2018

Met de hoge temperaturen van de afgelopen weken, kunnen we stellen dat de zomer echt is begonnen. En dat geeft ons een vakantiegevoel! Maar voor de klusser die nog voor de vakantie zijn terras wil leggen of zijn scchutting of gevelbekleding wil afronden, is het zinvol om rekening te houden met deze weersomstandigheid.

Daarom willen we u graag een paar tips meegeven. Voor sommigen is het een herhaling van vorig jaar, maar goede tips zijn altijd welkom, niet waar?

De aanhoudende tropische temperaturen leiden tot een relatief lager vochtigheidspercentage van het hout (gedeeltelij <10%). Voordat het hout bij u als eindgebruiker ligt, kan een plank met een oorspronkelijk geschaafde breedte van 140 mm snel krimpen tot een breedte van 133 mm. gebruikelijk adviseert men bij vlonderplanken een voegbreedte vab 3-5 mm. In het geval dat het hout voor montage zo extreem droog en gekrompen is, kunt u het beste de volgende legafstand aanhouden: Oorspronkelijke breedte + 3 mm, gemeten vanaf de buitenkant van de terrasplank tot aan dezelfde buitenkant van de volgende terrasplank.

Dit leidt weliswaar tot erg ruim ogende voegbreedtes ten tijde van de terrasmontage, maar zal zich later lonen. Een te krappe afstand tussen de gedroogde vlonderplanken levert u in de herfst een terras op dat zich uitzet en zich omhoog duwt met alle problemen van dien.

Bij een gevel/rabatsysteem is het eveneens verstandig om met de relatieve vochtigheid van het hout rekening te houden. Te sterk gedroogde rabatdelen mogen in geen geval helemaal in elkaar geschoven worden. Men dient wat ruimte ertussen te houden voor het vastschroeven.

Wij wensen u een goede zomer toe.


Vlonderplank, geschaafd naaldhout Celfix® 2,8x14,5x360 cm

Deze vacuümdruk verduurzaamde (geïmpregneerde) vlonderplanken van 360 cm zijn 2-zijdig geprofileerd.

Adviesprijs Incl. BTW

€ 11,95

Bestel dit product

Vlonderplank, geschaafd lariks/douglas 2,8x14,5x400 cm

Deze onbehandelde vlonderplank van lariks/douglas is 2-zijdig geprofileerd.

Adviesprijs Incl. BTW

€ 15,95

Bestel dit product

Rabat, geschaafd grenen Celfix® 1,8x14,5x300 cm

Overhangend rabat, grenen, vacuümdruk verduurzaamd (geïmpregneerd). Werkende breedte ca. 13 cm.

Adviesprijs Incl. BTW

€ 6,50

Bestel dit product

Rustiek Zwart, Zweeds rabat, fijnbezaagd lariks/douglas Celfix® 2x14,5x250 cm

Het Rustiek zwarte zweeds rabat van 250 cm is vacuümdruk verduurzaamd (geïmpregneerd), gedroogd en dubbel zwart gecoat. Verlengde levensduur en minder onderhoud door de verduurzaming en de dubbele coating. Werkende breedte: ca. 13 cm. Voordelen van Rustiek zwarte producten zijn: vergelijkbare levensduur als hardhout - vormvast en krasvast - waterafstotend - universeel overschilderbaar - rustieke uitstraling.

Adviesprijs Incl. BTW

€ 10,30

Bestel dit product
Tips voor het warme weer