Datum: 05-07-2018

Voor de klusser die nog voor de vakantie zijn terras wil leggen of zijn schutting of gevelbekleding wil afronden, is het zinvol om rekening te houden met het warme weer.

Daarom willen we u graag een paar tips meegeven. Voor sommigen is het een herhaling van vorig jaar, maar goede tips zijn altijd welkom, niet waar?

De aanhoudende tropische temperaturen leiden tot een relatief lager vochtigheidspercentage van het hout (gedeeltelij <10%). Voordat het hout bij u als eindgebruiker ligt, kan een plank met een oorspronkelijk geschaafde breedte van 140 mm snel krimpen tot een breedte van 133 mm. gebruikelijk adviseert men bij vlonderplanken een voegbreedte vab 3-5 mm. In het geval dat het hout voor montage zo extreem droog en gekrompen is, kunt u het beste de volgende legafstand aanhouden: Oorspronkelijke breedte + 3 mm, gemeten vanaf de buitenkant van de terrasplank tot aan dezelfde buitenkant van de volgende terrasplank.

Dit leidt weliswaar tot erg ruim ogende voegbreedtes ten tijde van de terrasmontage, maar zal zich later lonen. Een te krappe afstand tussen de gedroogde vlonderplanken levert u in de herfst een terras op dat zich uitzet en zich omhoog duwt met alle problemen van dien.

Bij een gevel/rabatsysteem is het eveneens verstandig om met de relatieve vochtigheid van het hout rekening te houden. Te sterk gedroogde rabatdelen mogen in geen geval helemaal in elkaar geschoven worden. Men dient wat ruimte ertussen te houden voor het vastschroeven.

Wij wensen u een goede zomer toe.


Vlonderplank geschaafd 28x145 mm, 360 cm, Celfix® geїmpregneerd

Deze vacuümdruk verduurzaamde (geïmpregneerde) vlonderplanken van 360 cm zijn 2-zijdig geprofileerd.

Adviesprijs Incl. BTW

€ 20,80

Bestel dit product

Vlonderplank geschaafd 28x145 mm lariks/douglas, 400 cm

Deze onbehandelde vlonderplank van lariks/douglas is 2-zijdig geprofileerd.

Adviesprijs Incl. BTW

€ 28,15

Bestel dit product

Rabat geschaafd 18x145 mm, 300 cm, grenen Celfix® geïmpregneerd

Overhangend rabat, grenen, vacuümdruk verduurzaamd (geïmpregneerd). Werkende breedte ca. 130 mm.

Adviesprijs Incl. BTW

€ 11,35

Bestel dit product

{product4.data.response.name}

{product4.data.response.description}

Adviesprijs Incl. BTW

{product4.data.response.sprice}

Bestel dit product
Tips voor het warme weer