Prettige feestdagen

Feestdagen
Prettige feestdagen

HoutDepot wenst u prettige feestdagen en de beste wensen voor 2018!

Lees meer

Sinterklaas

Cadeaus
Sinterklaas

Het heerlijke avondje is (bijna) gekomen... Tijd om uw naasten te verrassen met een leuke surprise. HoutDepot heeft veel leuke producten voor deze tijd van het jaar. Hieronder vindt u onze suggesties.

Lees meer

Leg uw haardhout te drogen

Haardhout
Leg uw haardhout te drogen

Om te voorkomen dat haardhout gaat roken, is het van belang dat het hout droog genoeg is. Daarom is het verstandig haardhout tijdig te drogen te leggen!

Om uw haardhout te laten drogen is het verstandig gebruik te maken van een opslaghuisje. Een opslaghuisje zorgt er namelijk voor dat het haardhout overdekt ligt. Daarnaast zorgt de open constructie van een haardhout opslag dat de wind er goed doorheen kan waaien. Hierdoor droogt het hout beter. Daarnaast is het belangrijk het haardhout goed te stapelen, niet af te dekken (met plastic bijvoorbeeld) en niet direct in grondcontact te laten komen.

Nog geen plek om haardhout te laten drogen? HoutDepot heeft diverse haardhout opslaghuisjes in het assortiment. Ook voor inspiratie voor het opstoken van het hout biedt HoutDepot de helpende hand; vuurschalen zijn ideaal en passen mooi in iedere tuin.

Lees meer

Warme avonden

Vuurschalen
Warme avonden

Koud? Dikke jassen? Nergens voor nodig! Zolang je lekker bij een vuurtje kan zitten, kunnen ook de avonden buiten heerlijk zijn. Daarom heeft HoutDepot vuurschalen in het assortiment. Perfect voor de najaarsavonden wanneer buiten zitten voor een gezellige avond nog prima kan.

De vuurschalen zijn gemaakt van cortenstaal, hebben een robuust uiterlijk en zijn in 2 maten verkrijgbaar: diameter 60 cm en 80 cm. De vuurschalen zijn ook ideaal om te combineren met boomstammetjes of bezaagde blokken.

Lees meer

HoutDepot wenst u een goede zomer toe!

Zomer
HoutDepot wenst u een goede zomer toe!

De zomermaanden zijn weer aangebroken! En dus brengen we ook steeds vaker buiten tijd door. Heerlijk genieten in eigen tuin bijvoorbeeld. Tafelen, spelen, klussen of juist rustig zitten met een boek in de hand. HoutDepot heeft een breed scala aan tuinhoutproducten die u hierbij helpen. U hoeft alleen zelf voor lekker eten of een spannend boek te zorgen.

HoutDepot wenst u een goede zomer toe!

Zie ook: tips voor het warme weer

Lees meer

18 juni Vaderdag

Vaderdag
18 juni Vaderdag

Niet vergeten: zondag 18 juni is het weer Vaderdag! Nog geen passend cadeau gevonden? Gelukkig heeft HoutDepot veel leuke producten om de vaders in het zonnetje te zetten. Een vuurschaal van cortenstaal, gecombineerd met rustieke houten boomstammen bijvoorbeeld? Of een robuuste houten boomstamtafel? Leuk te combineren met bezaagde blokken. Dat is weer eens wat anders!

Lees meer

Onderhoud aan de tuin

Onderhoud
Onderhoud aan de tuin

Is de tuin aan onderhoud toe? Of wordt deze juist zomer-klaar gemaakt? HoutDepot heeft diverse producten om de tuin(producten) er weer stralend uit te laten zien!

Lees meer

Volg ons ook op Facebook!

Facebook
Volg ons ook op Facebook!

Naast de informatie die op www.houtdepot.com te vinden is, delen we ook graag interessante informatie, inspiratie en promoties via Facebook. Neem een kijkje op de facebook-pagina van HoutDepot en laat u inspireren!

Lees meer

14 mei Moederdag

Moederdag
14 mei Moederdag

Zondag 14 mei is het weer zover: Moederdag!
Op zoek naar een leuk cadeau voor Moederdag? Bij HoutDepot bent u aan het juiste adres. We hebben een ruim assortiment aan bloembakken, kweektuintjes, tuinmeubels en nog veel meer mogelijke Moederdagcadeaus. Hieronder vindt u een aantal originele suggesties. Toch op zoek naar iets anders? Kijk op de productenpagina voor nog veel meer houtproducten.

Tip: ook leuk om zelf iets moois en origineels te maken met het tuinhout van HoutDepot!

Lees meer

Schutting plaatsen

Tuinschermen
Schutting plaatsen

Zodra het eerste voorjaarszonnetje verschijnt, is het voor velen ook hét moment om te bekijken wat in de tuin veranderd of opgeknapt kan worden. Veelal komt de schutting hierbij als eerste aan bod. Gelukkig biedt HoutDepot een breed assortiment aan schuttingen en schuttingplanken. Dus zowel voor een nieuwe uitstraling als voor het opknappen van uw schutting, kunt u terecht bij HoutDepot.

Kijk voor tips voor het plaatsen van een schutting ook op onderstaande pagina:
Hoe plaats ik een schutting?

Lees meer

22 maart Boomfeestdag

Boompalen
22 maart Boomfeestdag

22 maart is het weer Boomfeestdag. Een dag waarop door o.a.  scholen en gemeenten jonge bomen wordt geplant. Wilt u ook een jonge boom planten en bijdrage aan de reductie van CO2? HoutDepot adviseert om ter ondersteuning van jonge bomen boompalen te plaatsen. Hieronder een selectie van de mogelijke palen die als boompaal gebruikt kunnen worden.

Lees meer

Bouw het zelf

DIY
Bouw het zelf

Met de tuinhoutartikelen van HoutDepot kunt u ook zelf aan de slag om o.a. overkappingen, schuttingen en tuinmeubels op maat te maken. En met de montagehandleidingen en klustips help HoutDepot u hierbij.

En heeft u zelf nog leuke ideeën die u met de wereld wilt delen? Stuur een foto en omschrijving van uw creatie naar info@houtdepot.com en wie weet komt uw pronkstuk op de website!

Lees meer

Opgeruimd staat netjes

Herfst
Opgeruimd staat netjes

De grote voorjaarsschoonmaak kennen we allemaal. Maar als het om onze tuinen gaat, maken we deze ook graag herfst- en winterklaar. We willen graag dat de planten de koude maanden goed doorkomen, het terras schoon is, zorgen dat de vijver niet dicht vriest - ook al is dat nog lastig voor te stellen met dat mooienajaarszonnetje van afgelopen weekend - en het tuingereedschap netjes opbergen. Met de tuinkasten van HoutDepot kunt u daar in ieder geval alvast een begin mee maken.

Lees meer

4 oktober dierendag

Dierendag
4 oktober dierendag

Natuurlijk geven we onze huisdieren dagelijks liefde en aandacht, maar tijdens Werelddierendag op 4 oktober mogen alle dieren nog eens extra in het zonnetje gezet worden. Naast een aai over de bol en een extra koekje, kunt u ook denken aan het vervangen of renoveren van de dierenverblijven. HoutDepot geeft u graag wat inspiratie mee.

Lees meer

Houtprotectie en ontgrijzer

Houtprotectie
Houtprotectie en ontgrijzer

Slimme houtprotectie en ontgrijzer!

Een nieuwe, duurzame productlijn met een slimme technologie; dat zijn de houtprotectie en ontgrijzer van profluid. Het zijn waterafstotende impregneerproducten om het hout te reinigen, beschermen tegen o.a. algen en schimmel en de levensduur van uw tuinhout te verlengen. Ideaal ter bescherming van bijvoorbeeld lariks/douglas producten, maar ook voor al uw houten tuinmeubels.

Het verschil met bestaande producten±
- Vanuit de industrie doorontwikkeld en daardoor van hoge kwaliteit
- Effectief, snelle werking, eenvoudig aan te brengen en in gebruik
- Onzichtbaar, geen coating en het hout blijft 100% ademend
- Lange werking en verlengt de levensduur van het hout
- Duurzaam door lage onderhoudsfrequentie

Houtontgrijzer - PF Clean 101
De slimme houtreiniger op waterbasis die groene algen en schimmels verwijdert. Bovendien maakt het vervuild hout weer als nieuw. Stap 1 van 2, in combinatie met PF Care 102. Voor alle houtsoorten ge-schikt.

Houtprotectie - PF Care 102
De slimme houtprotectie die het hout water- en olieafstotend maakt (ca. 2 jaar) en een UV filter heeft voor trage en gelijkmatige vergrijzing. Het zorgt voor een langdurige nieuwe uitstraling. Beschermt ook tegen eetvlekken. Stap 2 van 2, in combinatie met PF Clean 101.

Lees meer

Overkapping

Hollands hout
Overkapping

Wist u dat de overkapping / kapschuur die via HoutDepot verkrijgbaar is, is gemaakt van Hollands Hout en vergunningsvrij is?

Kenmerken:
- Gemaakt van Hollands hout uit Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer.
- Geleverd als zelfbouwpakket, waardoor het eenvoudig in elkaar te zetten is
- Wandconstructie en dakconstructie zijn prefab
- Geen staander in het midden
- Hoogte achterzijde is 160 cm, ideaal voor een buitenkeuken of bank
- Inclusief  funderingsbalk, waardoor er geen onbehandeld hout in grondcontact komt
- Inclusief gevelbekleding buitenzijde (zweeds rabat)
- Inclusief montagemateriaal en handleiding
- FSC®-gecertificeerd hout

Lees meer

Een fijne zomer gewenst!

Zomer
Een fijne zomer gewenst!

Het is zomer!  Tijd om nog meer van de tuin, mooi weer en fijne mensen om u heen te kunnen genieten. Met de producten van HoutDepot is het heerlijk vertoeven in eigen tuin. Een zandbak of speeltoestel voor uw (klein)kinderen of neefjes en nichtjes zorgt voor veel buitenspeelplezier. En met de fijne een mooie tuinmeubels van HoutDepot kunt u ook zelf volop genieten in uw tuin.

HoutDepot wenst u een fijne zomer!

Zie ook: Tips voor het warme weer

Lees meer

Een eigen plek voor uw dieren

Dierenverblijven
Een eigen plek voor uw dieren

Wist u dat u met de houtproducten van HoutDepot een prachtig verblijf voor uw dieren kunt maken? Of u nu een hok voor u hond wilt maken of een omheining voor uw kippen of schapen; HoutDepot heeft diverse producten zoals ronde en vierkante palen, schaaldelen en regels om een eigen plek voor uw dieren te creëren. En bent u liever van alle gemakken voorzien? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment kant-en-klare dierenverblijven.

Lees meer

Stoere cadeaus voor stoere vaders!

Vaderdag
Stoere cadeaus voor stoere vaders!

Over een paar weken is het weer zover; Vaderdag. Natuurlijk verdienen alle vaders altijd veel aandacht, maar op zondag 19 juni nog een beetje extra. Een perfecte manier om iemand in het zonnetje te zetten is met een stoer cadeau voor in de tuin.

Tuinmeubels van geschaafd steigerhout; stoer en comfortabel! Ideale Vaderdagcadeaus (welke ook nog eens leuk zijn voor moeders. zonen en dochters!).

Lees meer

Verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren
Verticaal tuinieren

De verticale tuin is ideaal om de hoogte in te gaan in stadstuinen of op het balkon. Bij plaatsing in de grond kan de verticale tuin zorgen voor een verrassende afscheiding in de tuin. Dit product is gemaakt met Hollands hout artikelen; lariks/douglas uit Nederlandse bossen.

De verticale tuin is ontworpen door designer Marielle van Swam van Ontwerpstudio Van Swam.
Ontwerpstudio van Swam houdt zich bezig met het ontwerp van producten. De functie vormt de leidraad door het ontwerpproces. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de uitstraling, de vraag van de consument en de productiemogelijkheden. De interesse voor alledaagse dingen prikkelt Ontwerpstudio van Swam om deze ook aantrekkelijk te maken voor anderen. “Er zijn zoveel mooie dingen om ons heen,terwijl we deze vaak vergeten.”

Met de verticale tuin is in iedere tuin ruimte om te tuinieren. Door middel van de standaard meegeleverde voetsteunen kan de verticale tuin eenvoudig op een balkon geplaatst worden, terwijl met H2H®-palen (los bij te bestellen) de verticale tuin ook stevig in de grond kan worden geplaatst. 

Lees meer

Moederdag

Moederdag
Moederdag

Zondag 8 mei is het Moederdag. Tijd om weer iemand in het zonnetje te kunnen zetten. En hoe kan dat nou beter dan door iets te geven waarmee ook in het zonnetje genoten kan worden van de tuin.

HoutDepot denkt graag mee en geeft hieronder leuke suggesties als Moederdagcadeau (ook leuk voor andere gelegenheden of cadeau voor uzelf).

Lees meer

Tips voor de lente en zomer

Tips
Tips voor de lente en zomer

Met de oplopende temperaturen kunnen we wel zeggen dat de lente echt is aangebroken. Tijd om lekker te klussen in de tuin. Voor degene die zijn terras nu wil leggen of zijn schutting of gevelbekleding wil afmaken is het zinvol om rekening te houden met de veranderlijke weersomstandigheden.

Daarom willen wij u graag een paar tips meegeven.

Een plank met een oorspronkelijke breedte van 140mm, kan met hogere temperaturen gaan krimpen. Richting de zomer, wanneer we wellicht weer tropische temperaturen gaan meemaken, kan de plank snel krimpen naar 133mm breed.

Gebruikelijk is het advies bij het leggen van een terras om een voegbreedte van 3-5mm aan te houden. Met de oplopende temperaturen is het verstandig rekening te houden met het krimpen van de planken. Indien we weer zo'n warme zomer tegemoet gaan als afgelopen jaar, kan het zijn dat het hout voor montage extreem droog en gekrompen is. In dat geval kunt u het beste de volgende legafstand aanhouden: oorspronkelijke breedte + 3 mm.

Dit leidt weliswaar tot erg ruim ogende voegbreedtes op het moment dat u het terras aanlegt, maar dit zal zich later lonen. Een te krappe afstand tussen de gedroogde vlonderplanken levert u in de herfst een terras op dat uitzet en zich omhoog duwt, met alle problemen van dien.

Bij een gevel/rabat systeem is het eveneens verstandig om met de relatieve vochtigheid van het hout rekening te houden. Te sterk gedroogde rabatdelen mogen in geen geval helemaal in elkaar geschoven worden. Men dient een beetje ruimte ertussen te houden vóór het vastschroeven.

Wij wensen u een fijne lente en zomer toe!

Lees meer

Bruin verduurzaamd (geïmpregneerd)

Nieuw
Bruin verduurzaamd (geïmpregneerd)

Groen verduurzaamd tuinhout komen we in bijna iedere tuin wel tegen. Tuinschermen, plantenbakken, vlonders. Om op verschillende smaken en stijlen in te kunnen spelen, heeft HoutDepot naast het groen verduurzaamde tuinhout nu ook diverse artikelen welke bruin verduurzaamd zijn. De duurzaamheid van geïmpregneerd  tuinhout, maar dan in een ander jasje.

Lees meer